Türk'ün yapacağı basın açıklamasının hemen öncesinde Adliye binası çevresinde bekleyenler arasından bir vatandaşın "Niye geldin ulan? Niye niye bölmeye uğraştığın vatanın arabaları burada, arabaları, polisi seni koruyor. He niye geldin niye?" diye bağırması üzerine Sakık'ta çevresindeki polislere "Sustur şu adamı" diyerek tepki gösterdi.
Vatandaşın bu sözlere "Ne diyosun sen be he niye geldin" diye devam etmesinin ardından Sakık'ın "Terbiyesiz" şeklindeki cevabı kıvılcımı ateşleyen sözler oldu. Bu karşılıklı söz atışması adeta sonradan yaşanacakların da habercisi oldu. Güvenlik güçlerinin ise hiçbirşey yapmadığı gözlendi. Sakık ve adliye binası önünde bekleyen vatandaş arasında yaşanan gerginlikten 10 dakika kadar sonra ise İsmail Ç., Türk'e yumruklu saldırıda bulundu.
Elimde olsa DTP'li her milletvekilini lime lime ederim..
Ancak yapılan saldırıyı bende tasvip etmiyorum.. Niye etmiyorum? Çünkü o yumruk atıldı diye ülkeyi kargaşa haline getirecekler.. Nitekim de öyle oldu..
Biraz bilinçli olmak lazım diyeceğim ama halkta da sabır kalmadı be kardeşim..
SEN gereken cezaıyı vermezsen halk böyle cezalandırır işte!
şidetLe kinle öfkeyle hiç bi yere varılmaz o insanları yani bizim gibi düşünmeyen insanları döverek tartaklayarak onları kendi çizgimize geteremeyiz ancak konuşarak yada ikna ederek bişyler yapabiliriz şiddete baş vuran kişi aciz ve söyleyecek birşeyi olmayan kişidir.ASLINDA DÖVMEYİ ŞUAN ÇOK KİŞİ HAK EDİYO AMA ...
Şiddetle kinle öfkeyle elbette bir yere varılmaz.. Ama bu insanlar şiddet, öfke kinle beslenmiş bir terör örgütünü savunuyorsa, o şerefsizlerin liderine özgürlük istiyorsa bunlara her şey mübahtır!
ben de kınıyorum kim olursa olsun bu tür davranışlar hoş değil
Ben de KINIYORUM..
Bu olay, demokrasiden, insan haklarından, düşünce özgürlüklerinden bahsedenlerin ne kadar âciz olduklarını ve yukarıdaki sıfatların öldüğünü göstermektedirler. Bunu yapanların ne kadar iki yüzlü, barbar olduklarını göstermektedirler. Bunu yapanlar, "biz faşist değiliz" diyenler, Osman Baydemir mix'i hakediyorlar.
Ahmet Türk, Kürt siyasal hareketinin en ılımlı, en olgun, en düzgün insanlarından biridir. Bütün Kürt siyasetçiler Ahmet Türk kadar olgun ve ağırbaşlı olsalardı bugün böyle bir durumda olmazdık.
Burdaki arkadaşlar Ahmet Türk'e atılan yumruğu neye göre değerlendiriyorlar gerçekten merak ettim. Sanırım bu yumruğu Ahmet Türk'e değil de, direkt olarak BDP'ye atılmış bir yumruk olarak görüyorlar.. Bu sayede de içlerinde ne kadar kin nefret varsa dökmeye başlamışlar. Yoksa böyle bir siyasetçiye yumruk atılmasını hiçbirinizin alkışlayacağını sanmıyorum. Gerçi bu forumda her türlü şiddet olayını olumlayan bazı kendini bilmezler var ama neyse..
Sevgili canlar, şiddet yok.Bakın benim sayfalarımda yazılanları, ortaya döksem herkes şaşırır

)))