Fethullah Gülen'den Gazze yorumu
Gülen, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'a verdiği söyleşide, Türk bir kuruluşun önderlik ettiği bir filonun İsrail'in izni olmadan Gazze'ye yardım götürmesini eleştirdi.
Fethullah Gülen, İsrail ordusunun, Akdeniz'de Gazze'nin ablukasını delerek yardım götürmeyi amaçlayan filoya düzenlediği operasyonda 9 Türk hayatını kaybetmesiyle ilgili görüşlerini açıkladı.
Gülen, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'a verdiği söyleşide, Türk bir kuruluşun önderlik ettiği bir filonun İsrail'in izni olmadan Gazze'ye yardım götürmesini eleştirdi.
Gazetenin haberine göre Gülen, söyleşide olayla ilgili izlediği haberler hakkında, "Gördüğüm şeyler hiç de hoş değildi" dedi. Gülen, "Çok çirkin şeylerdi" diye konuştu.
Gülen, organizatörlerin Gazze'ye yardım götürmeden önce İsrail'le uzlaşma yolunu seçmemelerini "faydalı sonuçlar doğurmayacak şekilde otoriteye baş kaldırmak" olarak tanımladı.
İSRAİL'DEN İZİN ALINMALIYDI
WSJ, Gülen'in sözlerinin İsrail tarafından iade edilen aktivistlerin Türkiye'de kahramanlar gibi karşılandığı bir döneme denk geldiği yorumunu yaptı.
Gazze'ye yardım götüren gemilerin önder organizatörlerinden biri olan ve 100'den fazla ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştiren İnsani Yardım Vakfı'ndan (IHH) kısa bir süre önce haberdar olduğunu söyleyen Gülen, "IHH'nin politik bir amaç güdüp gütmediğini söylemek kolay değil" dedi.
SUÇLUYU BULMA İŞİ BM'NİN
Gülen, kendi hareketiyle ilişkili bir derneğin Gazze'ye yardım götürmek istediği zaman onlara İsrail'den izin almaları gerektiğini söylediğini belirtti.
Gülen ayrıca, bu olayda suçluyu bulma işinin Birleşmiş Milletlere bırakılmasının en iyi seçenek olduğunu da sözlerine ekledi.
Söyleşiyi gerçekleştiren muhabir, Gülen'in evinin koridorunda, büyük bir Türkiye haritası, Kuran'dan bir ayet ve Boğaz üzerinden geçen bir Türk F-16'sının resmi bulunduğunu da aktardı.
Ne demiştik?
Türkiye'yi haksız duruma düşürme çabaları başlayacak ve başladı..
Bunu da yapanlar israilin elemanları..
Neden başlayacak, çünkü israil haksız duruma düştü dünya kamuoyunda, bunu lehinde yapması lazım ki yara almadan hedefine yürümeye devam etsin..
Devam etsinler fatolar, fetolar...
Demek yardım malzemesi götürmek için israilden izin alınması gerek ha!
Ulan israil kim?
israil Filistin'i bombalarken anandanmı izin aldı..
Bide bu olayda suçluyu bulma işini BM'ye bırakılmasını istemiş..
HÖNK! suçlu belli değilmi?
Adam açık açık yardım götüren kardeşlerimize suçlu diyor..
Allah bu millete senin nasıl biri olduğunu göstermek nasip etsin..
Yanıyorum bunun peşinden giden zavallı müslümanlara...
hocaefendi her konuda olduğu gibi bunda da tarafsız(!) olmaya çalışmış..
Allah insani sasirtmasin feth.... bey isminin sonu kendine yakismiyor hocaefendi hazretleri gibi ünvanlar veriliyor kendisine yakismamasina ragmen israilli bir asker ölünce taziye yayinlar bizim canimizdan 9 sehidimiz var kinamayi birak birtek tesekkür etmedigi kalmis o ve onun bu aciklamasini destekleyenleri kiniyor ve lanetliyorum.bülen arincta gömlegi cikarinca hocasini bile sasirmis böylelerine birde ülkeyi yönetme yetkisi veriliyor yazikkk.
yazık yazık israil gemimize saldırıyor bir kınama yapılmıyor ve türkçe olimpiyatlarında saçma şeylere duygulanıp hüngür hüngür ağlıyorlar kardeşlerimiz şehit olurken onlar şarkılar söyleyip eğleniyorlar ve izin alınmalıydı diyorlar..Allahım...
kardeşlerimiz şehit olurken onlar şarkılar söyleyip eğleniyorlar ve izin alınmalıydı diyorlar..
Normalde baska cemaatler/görüsler hakkinda fazla yorum yapmayi sevmem, ama neyazikki bardagi doldurdular hatta tasirdilar bile ..
Cuma günü Danimarkanin meydaninda Israile karsi protesto mitingi vardi, Fethullahcilarada mesaj attim katilsinlar diye, hepsinin cevabi "SIYASETE KARISMIYORUZ evde oturup dua ederiz daha iyi" oldu ..
Neyse kendi bilecekleri birsey ama insanin azda olsa sehidine karsi bir saygisi olur, iki gün sonra ayni meydanda "Türk Günü" hazirladilar .. Türkiyeden sanatcilar, danscilar, eglence gruplari vs vs.. Hic birsey olmamis gibi o meydanda eglendiler, Gazzenin "G"sini anmadan bile ..
Diyecek söz cok ama ........
Siyasete karışmazlar ama,
Erbakan artık çekilsin diyebilirler...
Zina yapan birine üzüldüklerini anında belirtirler...
fakat şehitlere başsağlığı dilemezler mazallah siyasete girer!
Ecevit geberdiğinde tam sayfa taziye haberi yayınlarlar...
Siyasi izin aldırırlar...
Türbanlı kızlara, "otoriteye karşı gelmektense, başınızı açın" diyebilirler...
akp'ye destek verirler...
Dinler? arası diyalog yapabilirler...
Siyasete karışmazlar veeeee,
Otoriteye(!)de karışmazlar!!!
AMMMMAA! nerde kafirin çıkarı var ona KARIŞIRLAR!
bu konuda ne yaziki haklısınız hocaefendi benide şaşırttı..

(((
sa arkadaşlar.ben uzun zamandır yazmıyordum bu siteye.bu konuda çok dertli ve şaşkınız hepimiz ancak lütfen başkalarını kırıcı şekilde konuşmayalım şu günler herşeyden çok birlik olmaya ihtiyacımız var. Fetullah Gülen eğer o açıklamayı gerçekten yapmışsa çok talihsiz bir açıklama olmuş yazık olmuş ama tüm cemaati kırmayalım.rica ederim.
sa arkadaşlar.ben uzun zamandır yazmıyordum bu siteye.bu konuda çok dertli ve şaşkınız hepimiz ancak lütfen başkalarını kırıcı şekilde konuşmayalım şu günler herşeyden çok birlik olmaya ihtiyacımız var. Fetullah Gülen eğer o açıklamayı gerçekten yapmışsa çok talihsiz bir açıklama olmuş yazık olmuş ama tüm cemaati kırmayalım.rica ederim.
bence de
Zaman gazetesinde çıktı hocanın bu röportajı, doğal olarak teyit etmiş oldu sözde hocanın sözlerini kendi gazetesi..
1 değil 2 değil 3 değil..
Hala tüm cemaati kırmayalım diyorsanız vah ki vah..
Allah akıl ve gönül gözlerini kapatmasın insanların..
Hakkı söyleyemen/haksızlık karşısında suskun kalan dilsiz şeytandır demiş peygamberimiz..
Varın gerisine siz yorum yapın..
arkadaşın söylemek istediği şu ki şahıslara değil fikirlere yönelik eleştirilerimiz olsn
Dervişin fikri neyse zikride odur..
Hoca bir ağaç,
Sözleri yaprak..
Baharda yemyeşil görünür
Hazanda çamur renginde dökülür..
Ağacın kökünü görün kökünü!
Bank Asya birinci lig, birinci lig bank asya..!!
(içimden geldi)