Anadolu Forum

Tam Versiyon: Boşnak Böreği
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Malzemeler:
1 Kg Un
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yumurtanın Sarısı
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tuz

Hazırlanışı:
Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.)
Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim. Yufkayı rulo şeklinde saralım.
Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.
paylasım ıcın tesekkürlerr saa
ya ben maydonoz sevmiyorum ben yaparsam bunu maydonosuz yaparimSmile
sagol canim
Sagol Paylasim icin Anneme Søleyim Yapsin Bi Big Grin
SmileSmiletarif benden yapması,yemesi sizdenBig GrinBig Grin
istedigin börek olsun birgün misafirim olur yersin bosnak böregini ama simdiden söylim ben maydonozsuz yaparimSmileSmileSmile
İnşaAllah canım.Yolum bi gün sizin oralara düşerse neden olmasın.
Allah razı olsun bu sıcakkanlılığından dolayı Rolleyes
çok güzel börek leri severim tşk

güleser Yazılan:
İnşaAllah canım.Yolum bi gün sizin oralara düşerse neden olmasın.
Allah razı olsun bu sıcakkanlılığından dolayı Rolleyes

Allah senden razi olsun teklifi kabul ettigin icinRolleyescic

Canım benimShy çok teşekkür ederim yaRolleyes. Gelmiş,yemiş kadar oldum.Maydonozsuz ama gerçekten çok güzel yapmışsın böreği,ellerine sağlıkRolleyescicciccic
Coook sagol ablacim aslinda senin yüregine saglik beni cok sevdindirdinWink Herzaman bekleriz bir dahaRolleyes

Mihrab Yazılan:
Coook sagol ablacim aslinda senin yüregine saglik beni cok sevdindirdinWink Herzaman bekleriz bir dahaRolleyes

ben gelmiyorum Tongue

Referans URL