Anadolu Forum

Tam Versiyon: Mahsun Kırmızıgül Kimdir ?
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
[attachment=1009]
Mahsun Kırmızıgül Kimdir?

Adı: Abdullah
Soyadı: Bazencir
Baba Adı: Abdullah
Ana Adı: Faika Arık
Kardeşi: Mahmut Arık
Kardeşi: Mustafa Arık
Memleket: Diyarbakır(Bingöl doğumlu)
Yaşı: 39
Doğum Tarihi: 26.03.1969
Boyu: 1.88 cm.
Kilosu: 71 Kg
Mesleği: Sanatçı, İş Adamı
Adresi: Yeni Sükûn Sok. No 82 Levent
İş Adresi: İMÇ 6 Bl. No:6301 Unkapanı
Takım: Galatasaray
Sevdiği Sanatçı: Gerçek Sanatçılar
Sevdiği Müzik: Arabesk - Fantazi, Türkü
Saç Rengi: Siyah
Göz Rengi: Ela
Ayakkabı Numarası: 42
Burcu: Koç
Sevdiği Yemek: Kuru Fasulye - Pilav
Parfümü: Eternity

Mahsun Kırmızıgül'ün Hikayesi (Bir Aşkın Öyküsü)

Mahsun Kırmızıgül 26 Mart 1969 yılında Bingöl'de doğdu. İlk ve Orta dereceli okulları bu şehirde tamamladı. 22 çocuklu bir ailenin ferdi olan Mahsun Kırmızıgül İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı' nda müzik öğrenimi gördü. 1980 yılında müzik çalışmalarına başlayan sanatçı amatörce 8 albüm yaptı. Profesyonel anlamda ilk albümü "Alem Buysa Kral Sensin" le 1993' te müzik dünyasına bomba gibi düştü ve listelerin zirvesine oturdu. Daha sonraki "Bebeğim" ,"İnsan Hakları" ve "Sevdalıyım Hemşerim" adlı çalışmalarında da aynı başarıyı tekrarladı. 1994' ün ikinci yarısında Prestij Müzik şirketine Hilmi Topaloğlu ve Burhan Aydemir' den sonra üçüncü ortak olarak giren Kırmızıgül, sanatçı kişiliğinin yanı sıra yapımcı olarakta müzik sektörü içindeki yerini aldı. Prestij Müzik, Mahsun Kırmızıgül'le birlikte yüzde 600'lere varan büyük bir atılım göstererek 5 yıl içinde müzik sektöründe zirveye taşındı. Mahsun Kırmızıgül atılımcı, yenilikçi ve çağdaş bir anlayışla Prestij Müzik'i dünya normlarında ülkemiz adına iyi bir noktaya getirdi. Özcan Deniz "Yalan mı", Seda Sayan "Ah Geceler",Ceylan "Ben Anayım", Alişan"Var ya", Ayhan Aşan"Sende mi", Ertuğrul Polat "Gittiğin O Gün", Kibariye "Bir Duygudur Kibariye", Onur "İlk Defa-Babam" gibi çalışmalarda gerek besteleri gerekse müzik yönetmenliği ile bu albümlere imzasını attı. Şirketin bir çok sanatçısına da müzikal anlamda bestelerini verdi. 1998 yılında çıkardığı "Yıkılmadım" adlı albümü ile geçtiğimiz yıla müzikal anlamda imzasını atan Mahsun Kırmızıgül 1999 yılının ilk aylarından itibaren yeni projeleri ile dopdolu bir yıl geçirmeye hazırlanıyor. "Yıkılmadım" adlı albümü için şimdiye kadar üç klip (Belalım, Herşeyim Sensin , Yıkılmadım) çekti. Bu albüm şimdiye kadar 2.000.000 adet sattı. Bu rakam yasadışı yollardan yapılan korsan kasetlerle 6 milyonu aşıyor;Basit bir hesapla her albümün beş kişi tarafından dinlendiği gerçeğinden yola çıkılırsa Mahsun Kırmızıgül'ün 30 milyon gibi ciddi bir dinleyici kitlesine ulaştığını görürüz;Sanatçının çıktığı Anadolu turnesinde meydanlara topladığı yüz binler bunun somut bir göstergesidir;Gittiği bütün şehirlerde 7'den 70'e yaşlısı genci herkes onun şarkılarını ezbere biliyor; Mahsun Kırmızıgül 1998 Kral Tv Video Müzik ödüllerinde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda aldığı ödüllerle star olduğunu kanıtladı. Fantezi Müzik dalında "Yılın Sanatçısı" seçilirken milyonlara mal olan " Yıkılmadım" adlı parçası da "Yılın Şarkısı" seçildi;1998'in en çok satan albümü ise yine sanatçının 2.5 milyona varan "Yıkılmadım" adlı albümü idi. Mahsun Kırmızıgül üç ayrı dalda ödül alarak 1998-1999 yılına damgasını vurdu. Sanatçı ayrıca aynı yıl içinde Türk Halk Müziği dalında Altın Kelebek ödülünü alarak "Yılın Sanatçısı" seçildi;Magazin Gazeteciler Derneğinin geleneksel ödülünde ise yine "Yılın Sanatçısı" seçilerek bir başka rekora daha imzasını attı. Mahsun Kırmızıgül'ün ortağı ve aynı zamanda sanatçısı olduğu Prestij Müzik etiketi ile çıkan albümleri ise şöyle sıralanıyor: "Nilüfer", "Alem Buysa Kral Benim", "12'den Vuracağım", "İnsan Hakları", "Sevdalıyım Hemşerim", "Yıkılmadım". Bu albümler için çekilip gösterime giren klipler ise, "Hemşerim", "Ağlama Sen", "Bebeğim", "Mavi Göz", "Bende Sizdenim", "İnsan Hakları","Alem Buysa Kral Benim", "Herşeyim Sensin", "Belalım", "Taşralı", "Bu Sevda Bitmez", "Sevdalıyım", "Kardeşlik Türküsü","Yıkılmadım". Ve Mahsun Kırmızıgül'ün son albümü 2000 yılının Nisan ayının sonlarına doğru hayranlarıyla buluşan son albümü "Yoruldum". 1984-2001. Aradan geçen 17 yıl ve son 7 yıldaki baş döndürücü yükseliş. Yaklaşık 17 yıl süren bu kavga sonunda , polisinden jandarmasına, yaşlısından emeklisine, ev kadınına , simitçisine, boyacısına, sosyetesine kadar her kesimden insanın dilinde bir "Mahsun Kırmızıgül ezgisi" dolaşıyorsa ünlü sanatçının bu bitmek bilmeyen enerjisi ve azmi ile verdiği kavgayı göz ardı etmemek gerekiyor...

Ayrıca Sarı Sarı(Başroldeyim) albümüyle de 2004 ün en çok satan albümü ünvanın almıştır.(1.1 milyon)

kaynak : HaSaNTaLHa Big Grin

[attachment=1010]
Mahsun kırmızıgül başarının adresidir o bir kraldır.
abi eline sağlık süper paylaşım

bide mahsun ben zazayım diyodu ????

Emmi Yazılan:

evet zazadır kendisi

vay vay hasan vatarın çok güzel ya hiç değişme sakınBig Grin

HaSaNTaLHa Yazılan:

Emmi Yazılan:

evet zazadır kendisi

biraz bizi bu konuda aydınlatsan !!!

nanbo29 Yazılan:
vay vay hasan vatarın çok güzel ya hiç değişme sakınBig Grin

ya mahsun kırmızıgül'ün en çok beğendiğim fotoğrafı bu

camide

ALLAH ve Hz.MUHAMMED (sav) yazılarının altında resmi

keşke hep bu resme uygun davransa
canımı yesin o zaman Big Grin

pilav kuru fasulye seviyomuşSmile gelsinde yapıyım onaSmile

ya bi tel nosu yok.agl
zaza ne ya

Emmi Yazılan:

HaSaNTaLHa Yazılan:

Emmi Yazılan:

evet zazadır kendisi

biraz bizi bu konuda aydınlatsan !!!

bir röportajdan alıntı :

‘Çok satmak için yaptı derler’ diye Kürtçe şarkı söylemedim demişsiniz.

- Evet. Ben böyle şeylerden yıllarca kaçtım.

Bu cevabınız beni hiç tatmin etmedi.

- Kesinlikle başka bir nedeni yok. Ben Diyarbakır’da doğdum büyüdüm. Ailem benim Zaza. İnsanlar beni 1993’te Alem Buysa Kral Benim ve Mihriban ile tanıdılar. Bugüne kadar eserlerimi hep Türkçe söyledim.

Hep Türkçe söyleyenler Kürtçe söyleyemiyorlar mı?

- Ben Kürtçe söylemedim diye size hesap vermek zorunda mıyım? Batılıların ne düşündüğü benim için hiç önemli değil. Benim doğduğum büyüdüğüm topraklardaki insanların ne düşündüğü önemli. Ben hesabımı Kürtlere veririm. Sizi hiç ilgilendirmiyor.

Ya ben bir Kürtsem?

- Peki o zaman sizi ilgilendirir. Sana kısa ve öz bir şey söyleyeyim. Ben Kürt halkının duygularıyla oynamak istemiyorum. Kasedi daha fazla satsın diye bizi kullandı demelerini istemiyorum.

Ama Kürtçe söylemediniz diye üzülenler var. ‘Yüzyılın Türküleri diye bir albüm yaptı içine bir tane bile Kürtçe şarkı koymadı’ diye size kızıyorlar.

- Kürtçe okuyan o kadar insan var ki Türkiye’de. Çok güzel okuyorlar.

Siz kötü mü okuyorsunuz?

- Hayır onu demek istemiyorum. (Bir süre sessizlik) Evet ben Kürtçe’yi çok iyi bilmem ya! Ben Zazayım. Bana desen ki, Zazaca okur musun, Zazaca’yı çok iyi okurum. Hem de öyle böyle değil. Kürtçe lehçeyi iyi konuşamıyorum. Kürtçe söylersem bu Mahsun Kırmızıgül’ün İngilizce şarkı söylemesine benzer.

Ne zaman Zazaca şarkı söyleyeceksiniz?

- Bunun yeri ve zamanı değil bence. Ama zamanı gelecek. Ben bu yıl Nevruz’a gittim. Çünkü zamanı gelmişti. Herkes barış içindeydi.

suatmavi(arzu) Yazılan:

ya bi tel nosu yok.agl

zuhahahaSmileSmile ya suatmavi güldürme bizi Allah aşkına.Bu arada hasan o dedğin inşallah olucak duyumlarıma göre M.fetulla gülen hoca efendinin adamları mahsunu yakın takibe almışlar artık doğrumudur yanlışmıdır tam olarak bilmiyorum.

nanbo29 Yazılan:

suatmavi(arzu) Yazılan:

ya bi tel nosu yok.agl

zuhahahaSmileSmile ya suatmavi güldürme bizi Allah aşkına.Bu arada hasan o dedğin inşallah olucak duyumlarıma göre M.fetulla gülen hoca efendinin adamları mahsunu yakın takibe almışlar artık doğrumudur yanlışmıdır tam olarak bilmiyorum.

ya öyle bir şey yok kesinlikle
mahsun nur cemaatinin faaliyetlerine biraz destek veriyo sanki
yani davranışları o yönde
mesela dinler arası diyalog safsatasını mahsunun kabul etmesi
akp ye oy vermesi falan nur cemaatine uygun
mahsun'un dini bir yönü de var ama bu yönü her zaman açığa çıkarmıyor işte..

abi sağolasın da mahsunu bari siyasete karıştırmayın

Emmi Yazılan:
abi sağolasın da mahsunu bari siyasete karıştırmayın

siyasete mahsun'U bi karıştırmıyoruz kendi karışıyo
akp yi desteklediğini açıkça söyledi..

bu yazıyı okuyalı yıllar oldu be Smile
Sayfa: 1 2 3
Referans URL