arkadaşlar bu hafta okuduğumuz cep mesaj yoluyla öğütler kitabının değerlendirmesini burda yapacağız
en geç pazartesiye kadar herkes kafasına takılan bir yeri ya da paylaşmak istediği bir yeri falan yazabilr. ya da kitap hakkında yorum yazabilir..
buyrun siz
ben de yazacağım sonra..
neyse ben yazayım en iyisi
kitapta birbirinden güzel cep mesajları var
bi çoğunu arkadaşlarıam da yolladım
hepsi de gerçekten öğüt vericiydi..
hoşuma gidenlerden bazılarını yazayım :
+ MÜJDE! MÜJDE! MÜJDE! İŞLEDİĞİNİZ “günahları” “sevaba” ÇEVİREBİLİRSİNİZ. YANLIŞ OKUMADINIZ. BUNUN İÇİN (Furkan-70)’i OKUYUP PRATİK YAPMANIZ YETERLİ. E HADİ BİSMİLLAH...
+ ÖMRÜMÜZ üç kutu İÇİNDE GEÇİYOR “Ev, araba ve işyeri” KARANLIK, BUZ GİBİ VE DAR OLAN 4. KUTUDA SON BULUYOR. BU KUTUYU YA Huriler AÇAR YA DA Zebaniler...
+ NE ZAMAN “günah” İŞLESEM ŞEYTANIN BİR SIFIR ÖNE GEÇTİĞİNİ BİLİR, GOLÜ “TÖVBE VE SALİH BİR AMEL İLE” İPTAL ETMEYE ÇALIŞIRIM.
+ SİGARA İÇEN BİR MÜSLÜMAN GÖRDÜĞÜMDE; “yakarken bismillah, SÖNDÜRÜRKEN DE EL-HAMDULİLLAH DER MİSİN?” DERİM. SIRITTIKLARINI GÖRÜR, ADLARINA ÜZÜLÜRÜM.
+ İMTİHANIMIZ; “İMAN, SABIR VE ŞÜKÜR” ÜÇGENİNDE GEÇER. ÜÇGENDEKİ İÇ AÇILAR TOPLAMI ALLAH KATINDAKİ DEĞERİMİZİ GÖSTERİR.
+ ÜMMETİN ACİLEN, GENEL VERİCİ (0-RH+) KANLI MÜSLÜMANLARA İHTİYACI VAR.
+ SOYDUĞUM ELMANIN İÇİNDEKİ KURTÇUĞU GÖRDÜĞÜMDE, ALLAH’IN “rezzak” SIFATINI DÜŞÜNÜR; “RIZKIN BURAYA KADARMIŞ DOSTUM” DER KURTÇUĞUN EKMEĞİYLE OYNARIM.
güzel bir kitaptı kardeşim teşekkürler...
ben de birkaç tane paylaşayım;
"Davamızın yeni Ömerlere, Bilallere, Alilere, Bekirler ihtiyacı var!İsminiz ne olursa olsun, akide ve yaşantınızın adları onların ki gibi olsun"
"Dünya, cennet, cehennem...Üç ayrı hayat, üç farklı restaurant"
"Kur'an okunarak yaşanır yaşanarakta okunur"
"Büyük kulluk büyük nimet; 'şehadet'..."
"Tuttuğunuz takımın attığı her şut, zamanınızın kalesine gol olarak düşer"...