Anadolu Forum

Tam Versiyon: acun ılıcalıdan islam adına çok güzel düşünceler
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

Televizyonculukla hayata sıfırdan başlayan Acun Ilıcalı'yı, para, şan, şöhret ve mutluluğa kavuşturan şey, şans mıdır yoksa ilahi kudretin tecellisi mi?

Bence talih veya şans değil. Benim bu konularda gösterdiğim üstün çabanın Allah tarafından taktir edilmesi diyebiliriz. Allah'ın sevdiği kuluyum, iş konusunda. Allah bana yürü ya kulum demiş, yürüdüm bende...

En büyük korkunuz nedir?

Sevdiklerimin beni terk etmesi...

Acun nasıl bir eştir?

Çok ilgili bir eş değilim. Kalbinde çok ilgi göstermek isteyen ama bunu icraya dökemeyen bir eşim. İlgi konusunu bir şekilde telafi etmeyi bilirim.

Eşiniz çalışıyor mu?

İş zehirlenmesi denen bir olay var. Ben bayanların çalışmasını istemiyorum. Eşimin de çalışmasını istemiyorum, bunun sebebi de şu; bayanların kendine has özellikleri var. Bu özellikler ne mesela, duygusal olurlar, masum olurlar. İşkolik bayanlar da bu özelliklerin yıprandığını görüyoruz, işine adadıysa kendini evini ihmal ediyor. Sonuç itibariyle erkeğe de zarar veriyor.

DÜNYA BİR SINAV YERİ

Yaşadığınız acılar size intihar etmeyi düşündürdü mü?

Yok, dini inançları kuvvetli bir insanım. İçki içmem. 30 gün orucumu tutarım. Cuma namazlarına giderim. Böyle hareket eden insanlar intihar etmeyi düşünmezler. Benim için bu dünya sınav yeri. Kuran'da yazan en önemli mesaj iyi insan olmamız gerektiğidir. İyilik yapmakla ilgili bir çok ayet var. Benim yapmam gereken çok şey var, hayırlı bir insan olmam lazım. Bizi yoktan var eden Allah var. Sonuçta yoktan varolduysak da ölene kadar erdemli bir hayat yaşamamız lazım.

İş konusunda özenle üzerinde durduğunuz bir husus var mı?

Kul hakkı yemem. Kul hakkı yiyeni Allah affetsin. Şöyle söyleyebilirim, kimseye bir zararım olmamıştır. Ölümden sonraki hayata inanıyorum. İyilerle kötüler ayrılacak. Sonsuz bir yaşam var
acun o sunduğun yarışma programının buram buram kumar koktuğunu da biliyo musun bari ?
şu çelişkiler de olmasa bazı şeyleri idrak edebilmek
ve o idrak ettiğini uygulamamak...
her günahın günahı var her sevabında sevabı var bu kadar karamsar olmayalım
acun eğer bunları savunuyosan erkekçe çık de ki bu sunduğum yarışma programı kumardır vben de bu yarışmayı bırakıyorum de,o zaman seni alnından öpelim..
kumar mı?
eminmisin
benim eklediğim konu varmısın yokmusun konusu üzerinde değil
her insanın yaptığı günahlar vardır
onun bir kısım yaptığı günahlara vesile olduğu konular var ise
bu eklediklerimi görmezden gelemezsiniz
o yaptığı ama yapmaması gerekenler yüzünden ALLAH ta
bunları görmezden gelmez sevabın mükafatıda var her günahın azabıda var
evet..
şöyle açıklıyım :
o yarışmaya katılmak için herkes arıyo
ve dakikada 2,5 YTL oluyo telefon ücreti
herkesten o telefon görüşmelerinden paralar toplanıyo toplanıyo ve yarışmacılara onlar hiç emek sarfetmeden veriliyor..
işte en büyük kumar !..

mahsunn abii Yazılan:
kumar mı?
eminmisin

tabikide kumar başka bir adımı varki bunun 1 koyup yüzlerce kat alıyor

eğer emek sarfetmeden para kazanıyosan o bi kumardır hemde o parada bi sürü masum çoçuğunda hakkı var sayaraktan hak yemektir.
varmısın yokmusunu bilmem ama
yanlış söylemiyim şahsen izlemedim bir gazetede okumuştum
işte bu çoğalan yarışma programlarıyla ilgili "Dosta Doğru" da Nihat Hatipoğluna sormuşler
haram mı diye Nihat Hatipoğlu da helaldır demiş..
dediğim gibi varmısın yokmusunu bilmem ama şu bilgi yarışmaları bence de helal yani
adam bilgisiyle kazanıyor parayı
kim 500 milyar ister gibi...
ne helali ya alın teri ile almamış adam parayı
nihay hayipoğlunun böyle bişey söylediğini zannetmiyorum
Kimse; Alınteri ile kazanılmayan para haramdır diyemez. <Allah korusun "hüküm verdiği için" dinden çıkabilir.>

Alınteri akıtmak izafi bir kavramdır.

Bilim Adamlarının alnı terlemez beyni kaynar. Senin kazandığın para haramdır veya şaibelidir diyemeyiz.
{Alnı terlemeyipde sırtı terleyenler vardır mesela. Irsidir. :- ) }

Alın terinden kasıt emek harcamaktır ki, soru sorularak doğru cevap verilmek suretiyle kazanılan yarışma programları caizdir. (En doğrusunu Allah bilir.)
Ama Varmısın Yokmusun ve benzerleri gibi yarışma programları herhangi bir emek (ayni yada nakdi) harcanmadığı için caiz değildir. (En doğrusunu Allah bilir.)

Mesela, Kim 500 Milyar İster ve benzerleri yarışma programları caizdir. (En doğrusunu Allah bilir.) Bilgiye dayalıdır ve yarışma koltuğuna tamamen tecrübe ile oturabiliyorsunuz.

Gelelim Acun Meselesine,
Acun'un samimi olduğuna inanıyorum. Ülkemizde İlim Adamı/Ulema kıtlığının doğurduğu sonuçların etkisinde kalarak her emir ve yasakları bilmiyor olabilir. (En doğrusunu Allah bilir.)
Ülke ülke gezdiği programında bile İnşallah kelimesini ağzından düşürmeyen ve Allah nasip ederse kelimesiyle, Hayırlısı olsun, herşeyde bir hayr vardır cümlesiyle kimilerini teselli eden birinin samimi olduğuna inanıyorum.
ben kim 500 milyon ya da milyar ister gibi sorulu-cevaplı
yarışma programlarının da caiz olduğuna inanmıyorum evet belki
o parayı hakkıyla bilgisiyle kazanıyor ama acaba o verilen paranın kaynağı ne
o para helal midir haram mıdır hangi yoldan geliyor??!!!!...........
Referans URL