başlıkta tırnak içine aldığım sözler ismail yk denen şarkıcının son albümünün ismi.. şimdi diyeceksiniz ki ahlak tahribatıyla ne alakası var ? ismail yk şu an da toplumda özellikle çocuklar tarafından çok dinlenen bi şahsiyet.. ben ismail yk yı ilk çıktığından beri takip ediyorum genelde şarkıları hoşuma gitmiştir.ama genelde diyorum..çünkü şappur şuppur ve bombabomba.com albümlerinde albüme isimlerini veren şarkılar tam bir felaket..gayri ahlaki sözleri olan parçalar bunlar.. daha 6 yaşındaki çocuğun aklına ve diline 90-60-90 kavramlarını sokan,toplumsal hiç bi kaygısı olmayan parçalar bunlar.. zaten ismail yk nın parçalarının HİÇBİRİNDE toplumsallık kaygısı göremezsiniz..hepsi aşk-cinsellik kavramları üzerine kurulmuş eserlerdir.. müzikleri sayesinde malesef bu gayri ahlaki sözler milletin dilinde dolaşmaktadır..ve dillerde dolaşmakla kalmayıp çoğu zaman eyleme geçtiği de görülmüştür..
günümüzde şarkıcılara büyük görev düşmektedir.. toplumun diline pelesenk olacak parçalar yapıyorlar ama toplumun yararına yapmıyorlar genellikle..hatta zararına yapıyorlar..bir şarkıcı toplumsal mesajlar veren eserler yaptığında bu eserler toplumda yaygınlaşacak ve günlük hayata bile etkisi olacaktır..
ismail yk dan başladık ama burda benim amacım ismail yk dan yola çıkarak bütün şarkıcılara gönderme yapmaktı.. fakat günümüzde benim gördüğüm kadarıyla en çok saçma sapan şarkı sözleri olan şarkıcı ismail yk dır..dikkat ederseniz sanatçı demiyorum şarkıcı diyorum..ismail yk'nın son albümü bas gaza'yı dinledim tam bir felaket ! önceki albümlerde 1-2 olan saçma sapan şarkı sayısı bu albümde 6-7 ye yükselmiş..sanatçı dediğin topluma örnek olmalıdır ama tabi bu kimseler sanatçı olmadıklarından istediklerini yapsınlar(!)..
şimdi size bas gaza isimli şarkının sözlerini aktarıyorum :
Sıfır kilometre yeni bir araba alırımMahallede kızlara ben havamı atarımSağ çek sol çek bir caka atarımGözlügümü takar birden gaza basarımHmm yeter anam ben anasını satarımAman her yeri toz dumana katarımYollar tıklım olsa ne yazarSöyle yavrum beni kim tutar
Vay anam benVay anam gözlerin toz pembeDireksiyonu çeviriyorum bir sağ bir sol
Hey anam tekerim fır dönüyorHey anam bak kızlar bakıyorÇekilin yoldan bir bela geliyor
Bas gaza bas gaza
Bas gaza aşkım bas gazaKim tutar seni bas gazaYollar senin hiç durmaHadi uçur beni burda.
.
Bir fıstık görsem frene basarımÇaktırmadan güzelmi bakarımÜff güzelmişsin be ciçimHadi gel beraber iki tur atalımGel beraber yollara dalalımKıvrak deli dolu bi cd takalımBoxlar kaliteli basslar bomm
Vay anam benVay anam gözlerin toz pembe Direksiyonu eksozun sesi kulakları deliyor
Bas gaza aşkım bas gazaKim tutar seni bas gazaYollar senin hiç durmaHadi uçur beni burda.
.
Banane banane şimdi durcam Banane banane şimdi öpcemNerelere geldik diye sormaSende istiyorsun açık konuş susma
Banane banane şimdi durcamBanane banane şimdi öpcemBenimle oynama hadi gel kaçmaHadi açık konuş susma
Vay anam bak geldik yolaVay anam aşık oldum ben sanaHadi beni birazda getir gaza
Bas gaza bas gaza
Vay anam arkamda polis varUmarım kızın yanında havamı bozmazİnşallah şimdi beni durdurmaz
diğer şarkılarının da sözlerini yazıp burda kalabalık etmek istemiyorum. siz diğer şarkılarını dinleyin bana hak vereceksiniz.. günümüzde aşk ve cinsellikten başka bir derdi olmayan gençlik yetişiyor..siz şarkıcılar da buna çanak tutuyorsunuz..vebaliniz büyük ALLAH sizi ıslah etsin...
bir sözüm de dinleyicilere : böyle şarkıcıların orjinal albümlerini sakın almayın yoksa siz de vebale ortak olursunuz.ve böyle şarkıları da asla dinlemeyin dinlettirmeyin.unutmayın siz prim vermezseniz onlar böyle şarkıları yap(a)mazlar...
selam ve dua ile..
HASAN UZUN
Allah ıslah etsin bu şarkıcı parçacıklarını
ahir zaman işte alkışladıklarımıza dikkat edelim inşallah...
allah ıslah etsin çok dogru
abartılıcak kadar değil bnce piyasada daha kötü şarkılarda var

abartılıcak kadar değil bnce piyasada daha kötü şarkılarda var

bana bi adam göstersen bu çok kötü desen ben de sana bu adamdan daha kötüleri de var derim.. ama bu o adamın kötülüğünü değiştirmiyor.. piyasaya göre değil anayasaya (Kur'an'a) göre hareket edelim..vesselam..
iş olacağına varır boş verin yaa.. sanki islami denen siteler çok mu dürüst onlarında hiç bir farkı yok laikçi yobazlardan, al birini vur öbürüne.... haa islamcıların entellektüellerini tek geçerim o ayrı..ama tabanı bozuluyor
Güzel yazmışsın..
Bu gibi şarkıcılar toplumun ahlakına bakmazlar ..Cebinin ve şöhretinin büyümesi için herşeyi mübah sayarlar..
Bir şarkı tutturdularmı artık o şarkıya göre albüm çıkarmaya başlarlar..
Küçücük bir not;
Ben sana ahmet kayayı dinleme prim veriyorsun dediğim zaman katılmıyordun bana..
Fikrinin değişmesine sevindim ; )
kardeş haklı iş oalcağına varır. ama o olacaklar ve bozualcaklar içinde kendi aileni ve nesli görmek istiyorsan boşver gitsin, ayrıca islami site de ne oluyor. ne alakası var şarkılarla sitelerin, ve ayrıca müslümanlara laf atmayı kes lütfen,
MATRUŞKA kardeş...bir şey daha söyleyim unutmadan islamcılarla müslümanları ayıralım, slamcı islamı satan demektir. müslüman ise imanını koruyan demektir..senin gibi bende islamcılara karşıyım..
Güzel yazmışsın..
Bu gibi şarkıcılar toplumun ahlakına bakmazlar ..Cebinin ve şöhretinin büyümesi için herşeyi mübah sayarlar..
Bir şarkı tutturdularmı artık o şarkıya göre albüm çıkarmaya başlarlar..
Küçücük bir not;
Ben sana ahmet kayayı dinleme prim veriyorsun dediğim zaman katılmıyordun bana..
Fikrinin değişmesine sevindim ; )
ben bu adamın şarkılarını dinlemeyin demedim (ismail yk'nın)
bu tip şarkılarını dinlemeyin dedim..
ahmet kayanın da saçma sapan şarkılarını dinlemiyorum zaten..
normal şarkılarını dinliyorum..
bi insan iyi bişey yapıyosa ne kadar kötü olursa olsun ona destek veririm ve buna kimse de karışamaz..şarkısına prim vereyim nolmuş ? güzel şarkıya prim veririm ne var ki bunda ?
haklisin AMA AHLAKTAN BAHS ETMEK İÇİN ahlakin olmasi lazim .
haklisin AMA AHLAKTAN BAHS ETMEK İÇİN ahlakin olmasi lazim .
ne demek istedin sen şimdi...
anlaşilmayacak bişy yok bnce sen bi daha oku