Anadolu Forum

Tam Versiyon: Hoca Efendi ve Adam gibi adam
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

Kemal Belgin
kbelgin@milligazete.com.tr

09.10.2008

Ertuğrul Sağlam, yani Beşiktaş taraftarının bir bölümünün “Adam gibi adam” sloganı ile andığı teknik direktörü… Daha doğrusu Ukrayna’daki yenilgi öncesine kadar… Gerçekten de Ertuğrul Sağlam adam gibi adammış… Ben de zaten öyle biliyordum da, Beşiktaş’ın bazı ileri gelenleri bunun farkında değillermiş…

Şimdi biraz açalım… Ertuğrul Sağlam, Ukrayna’daki ağır yenilginin ardından hemen istifa edebilirdi. Yapmadı… Hatta, başkanının daha maç biter bitmez başka bir hocaya hareket ettiğini öğrendiği anda istifa edebilirdi. Yapmadı… Nedenini de şöyle açıkladı: “Bir lig maçı vardı, hemen üç gün sonra… Takımı bu durumda bırakıp gitmek yakışmazdı. Şimdi milli ara var… Yani yeni bir hoca arayıp bulabilme şansı daha fazla güne yayılabilir.” Aslında Ertuğrul Sağlam bu doğru hareketi ile büyük bir riski göze alıyordu. Ya Hacettepe maçı kaybedilse idi… Düne kadar ona yukarıdaki sloganı atanlar da, tıpkı başkanları ve yöneticileri gibi istifaya davet edebilirlerdi. İşte Ertuğrul Sağlam böyle bir riski alarak istifasını lig maçı sonrasına bıraktı. Buradan bakınca da gerçekten de adam gibi adam olarak gözüküyor.

Devam edelim… İşin asıl çirkin yüzünü ortaya koyalım şimdi de... Geçenlerde rahmetli olan ve neredeyse ülkenin bir numaralı şahsiyeti ağırlığında defnedilen spor yazarı Kazım Kanat, bu adam gibi adamı hangi sloganla anıp, köşesinde eleştiriyordu ? Ben yazayım; Hoca Efendi… Ne çirkin değil mi? Ben hep burada yazıp, ekranda söylemiyor muyum, Beşiktaş’ı; Beşiktaş’ı yazanlar perişan ediyor diye… Asıl en açık kanıtı… Neymiş; Ertuğrul Sağlam fazlaca dinine bağlı bir vatandaşmış… Eşi tesettürlü imiş… Bu nedenle de Ertuğrul hoca değil de, Hoca Efendi oluvermiş…
Sanıyorum buradan bakınca, Beşiktaş’ın sonunu pek iyi göremiyorsunuz değil mi ? Çünkü daha çok yazarı, yorumcusu var Beşiktaş’ın ilk yerli hocaya “Efendi” diye hitap edecek… Başkanı ile yalaka, yalama ilişkileri kuracak… Yazık! Beşiktaş’ın gerçek rakipleri dışarıda değil içeridedir… Taaaa ki yeni Süleyman Seba bulunana kadar…
Referans URL