Anadolu Forum

Tam Versiyon: Dert Zili
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Yine bir ders zili daha çaldı. Dert zili mi demeliydim acaba? Geçtiğimiz ay 14 milyon ilk ve orta öğretim öğrencisi ders başı yaptı. 3 milyona yakın üniversiteli de bu ay eğitime başlıyor. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan ve akşamın karanlığına dek devam eden eğitim ve öğretim faaliyetlerinden ne yazık ki istenen netice alınamıyor. Eskiler, bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün diye boşuna dememişler. OECD raporlarına göre Türkiye, matematik performansında Meksikadan sonra en başarısız ikinci ülke. Her yıl binlerce öğrenci sınavlarda sıfır çekiyor. En basit cebir işlemleri dahi parmak hesabıyla yapılıyor. Ev ödevlerini internet marifetiyle aşıran gençler hangi ilin, hangi bölgede bulunduğunu bilmiyor.

Ülkemizdeki mevcut eğitim sistemi, öğrencilerin bedensel, düşünsel, kültürel ve ruhsal gelişimini bir bütün olarak değerlendirmek yerine, öğrencileri ilköğretimden itibaren bitimsiz bir sınav maratonuna sokuyor. Yarış atına dönen öğrenciler her sene değiştirilen sınav sistemleri, ezberciliği teşvik eden müfredatlar, okulların fiziki ve sosyal yetersizlikleri gibi sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. İlk ve orta öğretimini bitirip üniversiteye gitme şansı kazananlar da üniversitelerde yeterli eğitimi alamıyor.

Temel görevi memlekete fikir ve politika üretmek olan üniversitelerin eğitim kadroları bırakın yeni projeler üretmeyi mevcut projeleri geliştirmekten bile aciz durumdalar. Çoğu doktora ve yüksek lisans tezleri, lise ödevleri düzeyini geçmemesine rağmen kabul görebiliyor. Üniversitelerdeki yozlaşmış kültür ortamı nedeniyle bir kazanım sağlanamıyor. Yarınlarımızı kendilerine emanet edeceğimiz gençlik ya posta gazetesi veya fotomaç okuyor. Bütün bu sorunların müsebbibi uyguladıkları batıcı ve laik politikalarla ilkokulun ilk sınıfından üniversitenin son sınıfına kadar gençliği sonu görünmeyen bir tünele sokan sistemin kendisidir. Milli eğitim sistemi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, bireyler yerine makbul vatandaşlar yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Sistem, gençleri, resmi bayramlarda kalabalık yapacak dolgu malzemesi olarak görmektedir.

Verecek ışığı olmayan karanlığı sever. Eğitimin kalitesini arttırmakla mükellef zevat bunun yerine kılık kıyafet yasağı getirip, imam hatiplerin önünü kesmeyi kendine vazife ediniyor. Bu ülkenin bir tekinin dahi dünyada ilk 500´e giremeyen üniversitelerinden mezun olan gençlerinin ömürleri, iş ve işçi bulma kurumları, popstar ve şans oyunları kuyruklarında heba olurken, bunlar inançlı insanların önlerini kesmek için çalışıp duruyor.

Resmi söylem, batının artık gözden düşmüş, yerlerde sürünen değersizliklerini hak bilip bu demode değerleri gençlerimize aşılamaya çalışıyor. Sistemin adamakıllı değer sunamadığı genç beyinler ise dünyanın en çirkef mekanlarından derlenen cürufatla karşı karşıya bırakılıyor. Elinden kitabı, kalbinden Allah korkusu alınan gençliğimiz bugün şiddetin ve şehvetin pençesinde kıvranıyor. İlk ve orta öğretimde öğretmen ve öğrencilerin birbirine yönelik tacizi yüzde 27´lere ulaşmış durumda. Ortaöğrenimde her 100 öğrenciden 35i sigara, alkol veya uyuşturucu kullanıyor. Bütün bu sorunların üstesinden ne psikiyatrlar ne de rehber öğretmenler gelebilirler.

Din gibi insanlığın en hayati kurumunun ve kalbi değerler dünyasının göz ardı edildiği her sistem yalpalamaya mahkumdur. Bunun için önce Allah adına okumak gerekir. Zira yaratan rabbin adıyla okunmayan, O´nun rızasının olmadığı ilimden fayda gelmez.

feyzullah gültekin -Anadolu Gençlik Dergisi- ekim 2008
Dert zili ne yazık ki çaldı.. x( 13 Haziran doğum günüm, 14 Haziran ölüm günüm.. ağlamak ÖSS çook tırssıyorum ! x( ağlamak

Dualarınızı esirgemeyin x)

FaTmA Yazılan:
Dert zili ne yazık ki çaldı.. x( 13 Haziran doğum günüm, 14 Haziran ölüm günüm.. ağlamak ÖSS çook tırssıyorum ! x( ağlamak

Dualarınızı esirgemeyin x)

senin gibi öss sınacına girecek olan her öğrenciye başarılar diliyorum

Referans URL