Burayada her gün bir Hadis-i serif ekleyip birbirimize Peygamber efendimiz (sav)'in güzel sözlerini hatirlatalim...
Müslim'de rivayet edilen bir hadiste; Ebu Umame (r.a)'den, Resulullah
(s.a.v)'ın şöyle dediği rivayet olunmuştur: "Kur'an'ı öğreniniz. Şüphesiz
o, kıyamet günü ehlin için çok iyi bir şefaatçı olacaktır."
"Mü’minin durumu gıbta ve hayranlığa değer. Çünkü her hâli kendisi için bir hayır sebebidir. Böylesi bir özellik sadece mü’minde vardır: Sevinecek olsa, şükreder; bu onun için hayır olur. Başına bir belâ gelecek olsa, sabreder; bu da onun için hayır olur."
Müslim, Zühd 64
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu (düşmanına) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse ALLAH da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple ALLAH da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir müslümanı(n kusurunu) örterse, ALLAH da Kıyamet günü onu(n kusurunu) örter.
Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58
Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: 'Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular:'Sizden kimse sakın ayakta su içmesin. Kim unutarak içerse hemen kussun.'
Müslim, Eşribe 116, (2026).
Ey insanlar büyük ve mübarek bir ay yaklaştı,gölgesi başınızın üstüne düştü.Artık Allah'ın rahmeti sizi kuşatır. O ay, yeryüzüne bol bol rahmet iner.Günahlar affedilir.Dualar kabul olunur.Allah sizin iyilik ve ibadette yarışmanıza bakar da, bununla meleklerine karşı iftihar eder. Öyle ise kulluğunuzla kendinizi Allah'a sevdirin.Asıl bedbaht olan da, bu ayda Allah'ın rahmetinden nasibini alamayandır.
'' Kimde şeytanın vesvesesi olursa üç kere 'Amenna billah ve resulihi' desin''
(Hadis-i Şerif, Feyzü'l Kadir)
Ademoğlu sabaha erdi mi, bütün azaları, dile temenna edip: "Bizim hakkımızda Allah'tan kork. Zira biz sana tabiyiz. Sen istikamette olursan biz de istikamette oluruz, sen sapıtırsan biz de sapıtırız" derler.
(Tirmizi, Zühd 61)
Ademoğlu ihtiyarladıkça onda iki şey gençleşir:
Mala karşı hırs ve hayata karşı hırs
(Buhari, Rikak 5)
Ümmetimden birkısım insanları bilirim ki, Kıyamet günü Tihâme dağları emsalinde bembeyaz (tertemiz) hayırlarla gelirler. Aziz ve celil olan Allah Teâla hazretleri o sevapları saçılmış toz haline getirir (değersiz kılar, kabul etmez)."
Sevban radıyallahu anh dedi ki : "Ey Allah'ın Resülü! Onları bize tavsif et, durumlarını açıkla da, bilmeyerek biz de onlardan olmayalım!" Aleyhissalâtu vesselâm açıkladılar:
"Onlar sizin din kardeşlerinizdir. Sizin cinsinizden insanlardır. Sizin aldığınız gibi onlar da gece (ibadetin)den nasiplerini alırlar. Ancak onlar, Allah'ın yasaklarıyla tenhâda başbaşa kalınca o yasakları ihlâl ederler, çiğnerler."
(Kütüb-i Sitte, 7269)
Mü'min cennete kavuşuncaya kadar, kulağına gelen hayırlı söz ve hikmete doymaz.
(Tirmizi, İlm 19)
Oruç ve Kur'an kıyamet günü kula şefaat ederler.Oruç der: ''Ya Rabbi! Ben onun yemesine ve zevklerine engel oldum, beni ona şefaatçi yap.'' Kur'an der: ''Ben onun gece uykusuna engel oldum, beni ona şefaatçi yap.''
Cenab-ı Hak tarafından ''Şefaatiniz kabul olmuştur.'' buyurulur.
Fethü-r Rabbani
Amellerin Allah'a en sevimli olanı: az da olsa devamlı olanıdır.. 
(Müslim, Salatü'l müsafirin 218)
Hadisi Serif:"Kiyamet gününde bile olsaniz, eger elinizde bir fidan varsa onu dikiniz."
MÜMİNİN MÜMİN ÜZERİNDE 6 HAKKI VARDIR
KARŞILAŞINCA SELAM VERİR AKSIRINCA YERHAMÜKELLAH DER
DAVET EDERSE DAVETİNE GİDER
HASTA OLURSA ZİYARET EDER
ÖLÜRSE CENAZESİNDE BULUNUR
YAKINDA DA OLSA UZAKTA OLSA ONUN İYİLİĞİNİ İSTER