Anadolu Forum

Tam Versiyon: Toprak Mahsulleri Ofisi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Refah Partisi iktidarında unuttuğu ve balon bir vaat olduğu ortaya çıkan konulardan birisi de Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kaldırılıp, yerine Buğday Vakfı kurulması ile ilgili vaadiydi.

İşte Necmettin Erbakan tarafından kaleme alınan Adil Ekonomik ‘Düzen-Tedavi- isimli kitabın 15 ve 16’ıncı sayfalarında yer alan Refah Partisi’nin balon vaadi:” Adil Ekonomik Düzen’de devlet ayrıca temel ekonomik malların tanzim hizmetlerini yürütür. Mesela, Adil Ekonomik Düzen’de bugünkü Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yerini bir Buğday Vakfı alacaktır. Bu kuruluşun Vakıf olarak adlandırılması, hiçbir kar gayesi gütmeyip, sırf vatandaşa hizmet için kurulmuş olmasındandır. Bu Vakıf ülke sathında, Belde seviyesine kadar teşkilatlanmıştır. Buğdayı olup, satmak isteyen buğdayını bu vakfa verecek, o günkü fiyat üzerinden parasını alacaktır. Veya buğday satın almak isteyen kimse, o esnadaki fiyat üzerinden parasını verip, dilediği kadar buğdayı alacaktır.

Ben de hiçbir konuda yerine getirmedikleri vaatleri bir yanda dururken, bu konuda olsun vaatlerini yerine getirip getirmeyeceklerini öğrenmek için, Başbakan Erbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle, 5.11.1996 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiğim Soru Önergesi’nde şu sorunun cevaplanmasını talep ettim: “Toprak Mahsulleri Ofisi’ni kaldırmayı düşünüyor musunuz? Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kaleme alınan “Tedavi- Adil Ekonomik Düzen” isimli kitapçıkta belirtildiği gibi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kaldırılıp, yerine Buğday Vakfı’nın kurulması söz konusu mudur?” İşte belgesi...
--------------------------------------------------------------------------------

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
ANKARA

Aşağıdaki sorumun Başbakan Sayın Necmettin ERBAKAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasına delaletlerinizi arz ederim.

Saygılarımla

Mustafa R. TAŞAR
Gaziantep Milletvekili

Toprak Mahsulleri Ofisi’ni kaldırmayı düşünüyor musunuz? Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kaleme alınan “Tedavi Adil Ekonomik Düzen” isimli kitapçıkta belirtildiği gibi “Toprak Mahsulleri Ofisi”nin kaldırılıp yerine “Buğday Vakfı”nm kurulması söz konusu mudur?..

--------------------------------------------------------------------------------

Başbakan Erbakan adına sorumu cevaplayan Refah Partili Tarım Bakanı Musa Demirci tarafından yenilen cevap, Refah Partisi’nin vaatlerinin ne denli balon ve uydurama olduğunu bir defa daha gözler Önüne sermişti. İşte Refah Partili Tarım Bakanı’nın ibret vesikası cevabı: Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kaldırılıp yerine Buğday Vakfı’nın kurulması konusunda tarafımızdan yapılan b’ çalışma olmadığı gibi, Bakanlığımız dışından da konuyla ilgili olar intikal eden bilgi bulunmamaktadır.” İşte belgesi...

T.C.
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI
Araştırma Planlama ve Koordinasyon
Kurulu Başkanlığı

ANKARA
Sayı :KDD-BŞV.2.0l/3233 26/12/1996
Konu :Soru Önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Devlet Bakanı Sayın Lütfü ESENGÜN tarafından Bakanlığıma intikal eden Gaziantep Milletvekili Sayın Mustafa R. TAŞAR’ın, yazılı soru önergesinde “Toprak Mahsulleri Ofis”nin kaldırılıp yerine “Buğday Vakfı”nın kurulması konusunda tarafımızdan yapılan bir çalışma olmadığı gibi Bakanlığımız dışından da konuyla ilgili olarak intikal eden bilgi bulunmamaktadır.

Bilgilerinize arz ederim.

Musa DEMİRCİ
Bakan

Ek : Önerge Fotokopisi
DAĞITIM :
Bilgi için
-Başbakanlık
-Devlet Bakanlığı

(Sn. Lütfü ESENGUN)

Yukarıdaki cevap, Türkiye Büyük Millet Meclisi Tutanak Dergisi’nin 24.12.1996 tarihli, 39. Birleşim sayısında da yayınlanmıştır. Refah Partisi’nin muhalefet döneminde vaat ettiği mesnetsiz ve dayanaksız vaatlerinin, oy toplamaya yönelik boş vaatlerinin açığa çıktığı cevaplardan birisi olan cevabın yayınlandığı Tutanak Dergisi, Refah Partisi’nin samimiyetsizliğini bir defa daha belgelemenin ve maskesinin bir kez daha düşürmenin ifadesiydi...

Mustafa Taşarın Kitabından

Yorumsuz...
http://www.tbmm.gov.tr/tutanak/donem20/yil2/bas/b041m.htm

bahsettiğiniz tarihte öyle bişey görünmüyor..
hem vaad edilmiş olan bir şey varsa milli görüş elinden geleni yapar..
siz 158 milletvekili verin,yanına çürük ortakları verin sadece 6 ay adam gibi iktidarda bırakın . ondan sonra şunu şunu niye yapmadınız deyin. ne ala memleket ..
6 senedir tek başına iktidarda olanların namus borçlarına baksınlar önce de ne kadar namuslu(!) olduklarını anlasınlar..
buradada soru önergesi var

yani o link verdiğin yerde böle şeyler olmaz...

tutanak değil yani bunlar...
neyse...
ben aradım buldum ama...

yanlış yere baktınız herhalde...

İşte link lütfen tıklatınızzz
___________________?
tamam gördüm de ben ne yazdım okur musunuz :

HaSaNTaLHa Yazılan:

siz 158 milletvekili verin,yanına çürük ortakları verin sadece 6 ay adam gibi iktidarda bırakın . ondan sonra şunu şunu niye yapmadınız deyin. ne ala memleket ..
6 senedir tek başına iktidarda olanların namus borçlarına baksınlar önce de ne kadar namuslu(!) olduklarını anlasınlar..

Siz diye hitap ettiğin kim?
halk

HaSaNTaLHa Yazılan:
halk

hımmm halk demek peki...

Referans URL