Bunlar arasında ki farklılıklar, temel görüşler nelerdir ? Son bir kaç haftadır bir kaç kişi bunlar hakkında kafa yormaya çalışıyoruz ama çok çelişen ifadeler çıkıyor ortaya.. Bir yandan sosyalizmden bahsediliyor, milliyetçilikten bahsediliyor ama işin içine resmen ırkçılık giriyor.. İnternetten araştırıyorum ama her yazılana da güvenmek istemiyorum, bilgilerinizi şu çaylak kardeşinizle paylaşın lütfen x)
x
Adolf Hitler ve Atatürk arasında nasıl bir benzerlik olabilir ki ? x/ İnsanlar hangi akla mantığa hizmet edip bu benzetmeyi yapıyorlar ?
nasyonalizm ve milliyetçilik eş anlamlı kelimelerdir..
fakat bugün bu kavramların içi ırkçılık ile doldurulmuştur..
Kemalizm ise Atatürk'ü putlaştıranların görüşüdür..
Atatürk ile Hitler'i bir tutanlara da diyecek sözüm yok !!
soruların için çok teşekkür ederim
Milliyetçilik kavramı olması gereken gibi mi anlaşılıyor yoksa olmaması gereken gibi mi anlaşılıyor ? x/ Bence Milliyetçilik ırkçılık demek değildir.. Çünkü milleti, aynı dine, mezhebe bağlı insanlar oluşturmuyor mu ? O zaman Türkü, Kürdü (...) bu insanlar T.C. altında yaşamaktan mutlularsa bunlara neden farklı yaklaşılıyor ? Aklımdan geçenleri yazıya dökebilsem.. xD Ben teşekkür ederim Hasan abi cevapların için. ;D
evet ben de bu kelimelerin yanlış anlamda kullanıldığını ima ettim zaten
kuran-ı kerim'e bakarsanız millet kelimesinin ümmet anlamında kullanıldığını görürsünüz.
biz onun için milli görüş diyoruz.. yani islami görüş..
Sağol Hasan abi, teşekkürler..