Anadolu Forum

Tam Versiyon: Bir Kahve!!!
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

Her zaman içtiğimiz kahvenin tadı aynımıdır sizce?
Bence içildiği kişiye ve yere göre değişir...

Bir bahar akşamı yaprakların ağaçları terk ettiği bir gecede
Dostunun gözyaşlarını akıttığı olayı anlattığı zaman içilen bir kahve
Acıdır,hüzün yüklüdür...
Yalnız başınıza evininizin balkonunda yıldızları seyre dalarken onlarla konuşur insan. Yıldızlardan dost olup ta kendini dinlemesini ister insan… Gözyaşları içinde onlara bir şeyler anlatmak ister. Belki de istenen sadece yalnızlığın paylaşılmasıdır. İşte bu duygu buhranında içilen bir kahve insanın içini ne kadar ısıtmaya çalışsa a ısıtamaz… Ama o anda kahve insanın 3-5 dakikalık gizli dostu olur…
Kendinize yaptığınız kahvenin tadı da bir başka olur… Çünkü istediği kadardır ölçüler. Keşke bütün sevgilerde kalbin istediği ölçüde olsa… İşte bu ölçü kalabalığında içilen kahve huzur verir insana…Ölçü kendisidir çünkü…
Birde babanıza yaptığınız kahveler vardır. Her ne kadar az şekerli olup acı olsa, babanızın her yudumundan sonra gözlerinize bıraktığı gizli sevgi fermanları, gurur dalgaları size tatlı gelir…
Arkadaş ortamında, kahkahalardan söylenecek kelimelerin unutulduğu, paylaşılan duyguların bir kahve ile birleştiğinde zannederiz ki her şey güzel gidiyor… Ama unuttuğumuz şeylerde vardır kahkahaların arasında… “Zaman”…
Her zaman tükenmeyen bir gidişle kopuyor bizden, tıpkı güzel bir bahar akşamı mutluluk ezgileriyle dimdik ayakta kalmak isteyip de ansızın çıkıp gelen yağmura karşı yapraklarının teker teker kopuşunu seyretmek zorunda kalan bir papatya gibi…
İşte bu unuttuklarımızın aklımıza gelmediği bir anda içilen kahve sevindirir insanı. Ama ardında unutulanlar yığın yığın yaprak parçacıkları bırakır insanın ardına sessizce…
Sevgiliyle karşı karşıya ellerin buluştuğu, gözlerin gözlere demir attığı, kalbin bir kelebek kalbi gibi ürkekçe attığı, dillerin söyleyip de söyleyemediği kelimelerin bir kahve yardımıyla zamana karıştığı bir anda alınan her yudum insanın kalbine işler… söyleyemedikleri dil ucunda kalbe iner sebepsizce… Ama insan huzur dolu olur çünkü kalp istediğinin yanındadır. Bu anda içilen bir kahve acı verir mi sizce insana?
Şimdi bir dağcı olduğunuzu düşünerek zirveye ulaşmaya çalıştığınız bir ana gidelim….
Hava soğuk, çok azimlisiniz. Mutlaka ulaşmak istiyorsunuz zirveye. Ama bu azminizin kuvveti içinizi ısıtmaya yetiyor mu?
Yavaş yavaş zirveye doğru ilerliyorsunuz . ve sevinç gözyaşları içinde ulaşıyorsunuz çok istediğiniz noktaya…
Daha önceden hazırladığınız mataranızdaki sıcacık bir kahve… Bu anda içilen bir yudum kahve sizce nasıldır?
Mutluluk yüklü cevaplar verdiğinizi duyar gibiyim…
İşte kahve her duyguda farklı tatlar verir insana. Ruhun süzgecinden geçerek hayatımıza mana kazandırır…

Ümit
Hayata Dair...

MUTLU O LAAA MAAA!!!
kahve sevmem ama
yazı güzel olmuş teşekkürler...Wink

flower Yazılan:
kahve sevmem ama
yazı güzel olmuş teşekkürler...Wink

est ben teşekkür ederim abla yorum yaptığınız için...

saygılar ...

en son kahve süper Wink
kahve dedim de aklıma geldi
bazı anlarda sütlü kahveyi çok ararım
işte geçenlerde de o günlerden birisiydi
yurttayım akşam saat 9 civarı..
canım acayip sütlü kahve istedi.. hemen BJK COLA TURKA BARDAĞIMI alıp kantine indim ve sütlü kahve istedim.. o da ne ! nescafe'den başka kahve yok !! bir an için nefsimle vicdanım arasında gitgeller yaşadım.. canım acayip bi şekilde istiyordu çünkü.. daha sonra ani bir kararla dedim ki almıyorum çünkü o ABD malı.. daha sonra çıktım dışarıya bi bakkal buldum ..ondan cafe crown aldım..geldim kantine sıcak su istedim..sıcak suyun içine de kahveyi boşaltıp sıcak sıcak içim huzurlu bi şekilde içtim.. bu anımı sizinle paylaşmak istedim Wink

HaSaNTaLHa Yazılan:
en son kahve süper Wink

ne tesadüf hasan abi bende onu çok severim

eflatun Yazılan:

HaSaNTaLHa Yazılan:
en son kahve süper Wink

Hasan senden küçük eflatun...Rolleyes

HaSaNTaLHa Yazılan:
kahve dedim de aklıma geldi
bazı anlarda sütlü kahveyi çok ararım
işte geçenlerde de o günlerden birisiydi
yurttayım akşam saat 9 civarı..
canım acayip sütlü kahve istedi.. hemen BJK COLA TURKA BARDAĞIMI alıp kantine indim ve sütlü kahve istedim.. o da ne ! nescafe'den başka kahve yok !! bir an için nefsimle vicdanım arasında gitgeller yaşadım.. canım acayip bi şekilde istiyordu çünkü.. daha sonra ani bir kararla dedim ki almıyorum çünkü o ABD malı.. daha sonra çıktım dışarıya bi bakkal buldum ..ondan cafe crown aldım..geldim kantine sıcak su istedim..sıcak suyun içine de kahveyi boşaltıp sıcak sıcak içim huzurlu bi şekilde içtim.. bu anımı sizinle paylaşmak istedim Wink

saaSmile

sonsuz-nur Yazılan:

eflatun Yazılan:

HaSaNTaLHa Yazılan:
en son kahve süper Wink

Hasan senden küçük eflatun...Rolleyes

saygıdan diyorum olsun küçük büyük farketmezz...

Referans URL