Anadolu Forum

Tam Versiyon: Peygamberimize Salavat Getirmek
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Anlatıldığına göre adamın biri çöl ortasında yürürken gözünün önüne çirkin bir yüz dikilir. Adam «sen kimsin» der. Çirkin yüz «ben senin çirkin amellerinim», diye cevap verir. Adam «senden kurtulmanın yolu nedir» diye sorar. Adama «Peygamber´e selât-ü selâm getirmektir.» der

Nitekim Peygamber´imiz (S.A.S.) şöyle buyuruyor:

? Bana getirilen selât-ü selâm, sırat köprüsü üzerinde ışıktır, cuma günü seksen kere selât-ü selâm getiren kimsenin geçmiş seksen yıllık günahı affedilir» der.

Yine anlatıldığına göre adamın biri Peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV)´e selât-ü selam getirmezdi, bir gece rüyasında Peygamber´imizi (S.A.S.) görür, fakat Peygamber´imiz yüzünü adama çevirmez. Adam «ey Allah´ın Resul´ü! Yoksa bana kızgın mısın» diye sorar, Peygamber´imiz «hayır» diye cevap verir. Adam «o halde niye yüzüme bakmıyorsun» diye sorar. Peygamber´imiz «çünkü seni tanımıyorum» diye karşılık verir.

Adam «beni nasıl tanımazsın, ben senin ümmetinden biriyim, alimlerin anlattığına göre sen ümmetini ananın çocuğunu tanıdığından daha iyi tanırsın» der. Peygamber´imizin cevabı şöyle olur: «Alimler doğru söylemişler, yalnız sen üzerime selât-ü selâm getirerek beni hatırlamadın ki! Benim ümmetimi tanımam, üzerime getirecekleri selât-ü selâm ile ölçülüdür.»

Bu arada adam uyanır, ve her gün Peygamber´imize (S.A.S.) yüz ke-re selât-ü selâm getirmeyi üzerine borç haline getirir ve bunu yapar. Bir müddet sonra Peygamber´imizi yine rüyasında görür. Peygamber´imiz ona «şimdi seni tanıyorum ve sana şefaat edeceğim» diye müjde verir. Çünkü adam Rasulüllahı sever olmuştur.
Evet çok doğru hatta ;Peygamberimizin bir hadisi var. ''Kıyamet günü bana en yakın olacak olanınız , bana en çok salat-ü selam getireninizdir'' diye. Paylaşım için teşekkürler.
tesekurler abi ellerine sağlık
ben simdi dün gece 100 kere salavat getirdim oda olurmu yoksa cuma günü mü olmasi sart???

mehrunnisa Yazılan:
ben simdi dün gece 100 kere salavat getirdim oda olurmu yoksa cuma günü mü olmasi sart???

önemli olan senın salavat getırmen mehrunnısa zamanı mı olur sadece bazı vakıtler (kandıller gibi )oldugu zaman 2 kat sevap alırsın benım bıldıgım bu

hmm...tesekkür ederim ya ben cuma gecesi ya onun icin sordum
evet öyle
perşembe akşamları daha da sevap olur ama
ewet cunku yarına cuma olur ee cuma da mubarek bir gün demi abi
tesekkürlersaasaa
tskler paylasım ıcın ellerıne saglıksaa
teşekkürler
Referans URL