Bu Konuyu Görüntüleyenler
 1 Misafir
amatorbalikci.net

Cevap Gönder  Konu Gönder 
Merhametiniz Buysa
Yazar Mesaj
HaSaNTaLHa
Forum Sahibi

Grup: Forum Sahibi

Durum: Çevrimdışı
Prestij Puanı: 41

Ruh Halim:
Mesgul
Takım
Besiktas
Teşekkür Etti 5105
4291 Mesajında 7753 Teşekkür Aldı
Açtigi Toplam Konu: 2921
Yas: 21
Merhametiniz Buysa

Aslında bu konuyla ilgili olarak, daha önce yazdığım için, bir daha yazmayacaktım. Ama olayın geldiği boyut itibariyle, konuyu bir yönüyle, sizlerle tekrar paylaşmak istedim.

Tekel işçileriyle ilgili gündemi, hepiniz yakinen takip ediyorsunuz. Bu konuda, karşılıklı olarak söylenmeyen kalmadı.

Malum, en son olarak da, evvelki gün, hükümet kestirip attı ve bizzat Başbakan'ın ağzından "burası yolgeçen hanı değildir" diyerek, gözdağı vermeyi de unutmadı.

Şimdi ne olacak, bekleyip göreceğiz.

Benim, bugün, bu vesileyle, konunun sizlerle paylaşmak istediğim yönü ise Maliye Bakanı'nın, geçen hafta gündeme yansıyan, merhametle ilgili beyanlarıdır.

Hatırlayacaksınız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TEKEL işçileriyle ilgili olarak, "Bizim hükümetimizin varsa bir hatası, özelleştirme sonucu açıkta kalan işçilerimize karşı merhamet beslemesidir, Eğer bir hata varsa o da, fazla merhametli olduğumuzdan kaynaklanıyor'' demişti.

Herhalde, buna karşı söylememiz gereken söz "Hay senin merhametine" demek olacaktır ama biz, yine de üslubumuzu bozmayalım.

Merhametiniz buysa, acaba, gaddarlığınız nasıldır?

Gerçi aslında, sayın bakana da fazla kızmamak lazım!

Zira Sayın Başbakana bakınca, ondan da başka türlü konuşmasını bekleyemiyorsunuz.

Öyle ya, yılda, yaklaşık altmış milyar, sadece iç borç faizi öderken, yetim hakkı aklına gelmeyen ve "Ben yan gelip yatanlara yetim hakkı yedirmem" diye kükreyen bir Başbakanın, Maliye Bakanı da, başka türlü ne söyleyebilir ki?

Ya da, ondan, ne söylemesini bekleyebilirsiniz ki?

Teşbihte hata olmaz, imam cemaat misali, imama bakıyor, o da, benzerini yapıyor.

Tıpkı, önümüzdeki günlerde, ayrı bir yazımıza konu olacak Ulaştırma Bakanı gibi!

O da, birkaç gün önce, konuşurken inciler döktürmüştü. Yaptıkları duble yolların estetik görünmesi için, bu yıl makyaja yönelik olarak, epeyce para harcayacaklarından bahsederken, basın mensuplarının bunun kaynağı ile ilgili soruları üzerine "Paramız çok ama Tekel işçilerine yok, herkes hakkına razı olacak" demişti.

Dediğim gibi, öyle Başbakan'ın bakanları da, böyle yiğit olacak; başka türlüsü olamaz ki!

Neyse, yine dönelim, Maliye'nin Bakanı'na!

Yine hatırlayacaksınız, Bakan bey sözlerinin gerekçesini de şu şekilde açıklıyordu:

"Ama şöyle bir husus var. Şu anda TEKEL çalışanlarının kamuya aylık maliyeti yaklaşık 40 milyon lira. 12 ay bazında bakarsanız eski parayla 480 trilyon demek. Ve şu anda TEKEL faaliyetleri minimal düzeye inmiş durumda. Yani bu çalışanların büyük kısmının yapacağı herhangi bir iş yok. Bu talep ettikleri para, vatandaşın parası. Vatandaşın ödediği vergileri, şu anda aslında iş alanı daralmış, herhangi bir faaliyeti kalmamış birkaç bin işçiye mi vereceğiz?"

Tamam, bu hesaba bir ÅŸey dediÄŸimiz yok da!

Başkaca söyleyeceklerimiz elbette, vardır!

Birincisi, özelleştiriyorum diye Tekel'i kapatıp bunları işsiz bırakırken, uluslar arası tekelci sermayeye, yeni tekel alanları oluşturan sensin, senin hükümetindir!

İkincisi, bu işçiler yatalım demiyor, kazanımlarımı geriye götürme, işimi ver çalışayım diyor!

Üçüncüsü, birkaç bin işçiden 480 milyonu esirgiyorsun ama sadece iç borç faizleri için, birkaç bin rantiyeci aileye yılda bunun 120 katını, yani yaklaşık 60 milyarı öderken, hiç gıkın çıkmıyor!

İşte bu yüzden de, Maliye Bakan'ımıza "Birazcık insaf" diyorum.

Merhamet buysa, gaddarlık nedir, zulüm nedir, bunu da bir anlatsanız da, öğrensek diyorum!

Şayet kendileri bilmiyorsa, Başbakanıyla konuşup, öğrenip bize aktarmasını bekliyorum!

Neyse uzatmayalım!

Başbakan'ı Sayın Erdoğan olan hükümetin bakanları da, Sayın Şimşek ve Sayın Yıldırım gibi olacaktır.

Başkaca söyleyecek bir söz bulma imkânımız da, yoktur!

Huzur ve sağlıkla kalın!

Kazım Arslan - MİLLİ GAZETE

04-02-2010 20:52
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Teşekkür Edenler *TuanA* (16-02-2010 21:38), Hira nur (19-02-2010 13:17)
Efzanur
Acemi Üye
*

Grup: A.F Üyesi

Durum: Çevrimdışı
Prestij Puanı: 7

Ruh Halim:
Sert
Takım
G.Saray
Teşekkür Etti 1
4 Mesajında 5 Teşekkür Aldı
Açtigi Toplam Konu: 0
Yas: 18
RE: Merhametiniz Buysa

Ba$bakanl Bakanlaryla birlikte sakarya caddesine davet ediyorum,orada bir Cadlrkent kuruldu ve ekrandan laf etmek kolay,gerci gidincede tlnLamayacakLarlnlda biliyorum..sag ckabilirse..insanlar nefretlerini hayklrlyor iktidara ve ben oradan gecerken slrf kapaLym diye AKPli yaftasl vuruluyor ve bana laf geliyor ben bunu haketmedim..akepeli degilim!

Uzun!..Zor!..Bitmez Nöbet!..
>>FiLiSTiN<<
13-02-2010 9:55
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Cevap Gönder  Konu Gönder 

Yazdırılabilir Bir Versiyon Görüntüle
Bu Konuyu Bir Arkadaşına Gönder
Bu Konuya Üye Ol | Konuyu Favorilerime Ekle

Forum Geçişi